utorak, 20. studenoga 2012.

NEPRIJATELJ


Neprijateljstvo


[uredi]Citati

  • Benjamin Franklin
    • "Volite svoje neprijatelje, jer vam oni ukazuju na vaše pogreške."
  • Ezop
    • "Da bi vidjeli neprijateljevu propast, neki su spremni i na vlastitu."
  • Goethe
    • "Podcjenjivati neprijatelja prije smrti je glupost, poslije pobjede podlost."
  • Jean de La Fontaine
    • "Ništa nije tako opasno kao prijatelj neznalica; više bi vrijedio pametan neprijatelj."
  • John F. Kennedy
    • "Oprostite neprijateljima, ali nikad nemojte zaboraviti njihova imena."
  • Maksim Gorki
    • "Ne može se biti neprijatelj vatre samo zato što ona ponekad opeče, valja se sjetiti da ona uvijek grije."
  • Mark Twain
    • "Potrebni su ti i neprijatelj i prijatelj da te rane u srce; jedan da te kleveće, a drugi da ti to javi."
  • Martin Luther King, Jr.
    • "Ako volite svoje neprijatelje, otkrit ćete da duboko u korijenima ljubavi leži snaga oslobođenja."
    • "Na kraju nećemo pamtiti riječi naših neprijatelja, već šutnju naših prijatelja."
  • Muhammed
    • "O ljudi, nemojte željeti sukob sa neprijateljem. Tražite od Allaha zaštitu. Kada se sukobite s njim, budite strpljivi! Znajte da je Džennet pod sjenama sablji." (Muslimova zbirka hadisa, 1126.)
  • Norodom Sihanuk
    • "Beskrajno mudri Kinezi naučili su me da treba znati izabrati između glavnog neprijatelja i sporednog neprijatelja."
  • Oscar Wilde
    • "Neprijateljima treba neprekidno opraštati, jer je upravo to ono što ih najviše ljuti."
  • Periander
    • "Kad govoriš o svom neprijatelju ne zaboravi da bi mu jednog dana mogao postati prijatelj."

[uredi]Poslovice

  • Kineske poslovice
    • "Više vrijedi poznavati odlike svoga neprijatelja nego svoje pogreške."
  • Njemačke poslovice
    • "Do pete godine dijete je tvoj gospodar, do desete tvoj sluga, od desete do petnaeste tvoj tajni saveznik, a zatim postaje tvoj prijatelj ili tvoj neprijatelj."
    • Zaslađena pića veliki su neprijatelji zdravlju žena

      Istraživanjem je ustanovljeno kako je u skupini žena koje nisu gotovo nikad pile zaslađena pića 1,7 posto doživjelo je moždani udar, dok je među onima koje su pile svaki dan zaslađena pića tri posto ispitanica imalo moždane udare.
      • Autor: Hina
      • Photo: Flickr/Pink Sherbet Photography
      • Srijeda, 31.10.2012 15:50
      Žene koje gotovo svaki dan piju zaslađena gazirana i negazirana pića imaju 83 posto veće izglede za moždani udar od žena koje rijetko piju gazirana pića i druge zaslađene napitke, pokazalo je japansko istraživanje koje je utvrdilo da zaslađena pića nemaju takav učinak i na muškarce.
      Istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu American Journal od Clinical Nutrition, potvrđuje ranija istraživanja koja povezuju zaslađene napitke s raznim negativnim učincima na zdravlje uključujući sa srčanim udarima, pretilošću i šećernom bolesti.
      - Unos zaslađenih gaziranih i negaziranih pića povezan je s povećanim rizikom ishemijskog moždanog udara kod žena - napisali su znanstvenici sa sveučilišta u Osaki.
      Oni su u okviru istraživanja proučavali i da li zaslađena pića utječu na razvoj bolesti srca no pokazalo se da nemaju takav utjecaj.
      Negativan utjecaj zaslađenog pića na metabolizam
      Desetogodišnjim istraživanjem bilo je obuhvaćeno gotovo 40 tisuća osoba koje su tri puta tijekom istraživanja davale podatke o prehrambenim navikama, zdravlju i stilu života. Ispitanici su bili podijeljeni u četiri skupine - jedna nije gotovo nikad pila zaslađena pića, druga je pila do dvije čaše tjedno, treća tri do četiri čaše tjedno a četvrta je pila zaslađena pića gotovo svaki dan.
      U skupini žena koje nisu gotovo nikad pile zaslađena pića 1,7 posto doživjelo je moždani udar, dok je među onima koje su pile svaki dan zaslađena pića tri posto ispitanica imalo moždane udare.
      Kod muškaraca nije utvrđena veza između konzumiranja zaslađenih pića i rizika od moždanog udara, moguće zbog toga što su muškarci s ranim znakovima bolesti srca prestajali piti zaslađena pića, napominju znanstvenici.
      Oni smatraju da bi se učinak zaslađenih pića na žene mogao objasniti utjecajem tih pića na njihov metabolizam. Konzumiranje velikih količina zaslađenih pića povećava težinu, razinu šećera u krvi i masnoća te dovodi do povišenog krvnog tlaka koje je pak povezano s većim rizikom moždanog udara.
      Istraživanjem nije utvrđeno da konzumiranje pića povećava rizik srčanih bolesti.
       

      Piše: Anita Glavaš
      Shutterstock
      Foto: Shutterstock
      KADA BRINEMO o zdravlju i gubitku težine, većinom smo usmjereni na ono što jedemo, ali internetska stranica shape.com donosi zašto bi trebali pripaziti i na ono što pijemo. Skriveni neprijatelji po naše zdravlje i vitku liniju nalaze se posvuda pa pogledajte na što bi sve trebali pripaziti.
      Kava sa šlagom
      Kada se priprema s mlijekom koje sadrži dva posto mliječne masti, velika kava sa šlagom može sadržavati i do 800 kalorija. Ovakva pića su obično i jako slatka što znači da sadrže i veliku količinu šećera.
      Vode s okusom obično sadrže par vitamina više od obične vode, ali u većini slučajeva također sadrže i dodani šećer. Stoga sljedeći put kad kupujete vodu s okusom provjerite na deklaraciji sadrži li uz prirodne okuse i šećer. Ako da – radije ju ostavite na polici.
      Dijetalna pića
      Iako pića koja su označena kao dijetalna sadrže manje kalorija, isto tako ne sadrže nikakva nutritivna svojstva. Ako će te piti ovakva pića, najbolje je zadržati se na jednom dnevno jer sve više od toga nanijet će vašem organizmu više štete nego koristi.
      Alkoholna pića
      Dokazano je da umjereno konzumiranje alkoholnih pića, jedno ili dva dnevno, može učiniti dosta dobrog po vaše zdravlje. Alkohol povećava razinu dobrog kolesterola, potiče cirkulaciju i popravlja metabolizam. Sve više od preporučene doze može dovesti do raznih zdravstvenih problema kao i do povećanja tjelesne težine. Studija Američkog udruženja za borbu protiv raka dokazala je da je rizik od oboljenja od raka za 36 posto veći kod ljudi koji su previše uživali u alkoholu od onih koji su ga konzumirali umjereno ili ga uopće nisu konzumirali.
       su proizvodi koji su većinom na bazi kofeina. Problem s tom vrstom pića je da obično sadržavaju previše kofeina i šećera pa iako će vam u trenutku zaista podići energiju, na kraju će vas ipak naglo spustiti. Kada poželite podići razinu energije, radije popijte šalicu zelenog čaja ili pojedite šaku oraha. Učinak će biti isti bez opasnosti po vaše zdravlje.

      POBIJEDITE IH SA STILOMNajveći neprijatelji ženske ljepote

      Najveći neprijatelji ženske ljepote

      Zimsko nas vrijeme često ulijeni, pa smo bezvolji i usporeni. No, proljeće se bliži i pravo je vrijeme da učinimo sve potrebne predradnje kako bismo u miru skinuli višeslojnu i debelu odjeću kojom smo nedostatke skrivali mjesecima.

      Sada je pravi trenutak da započnete s rješavanjem problema i pobijedite neprijatelje vaše ljepote. Ono što muči većinu žena uglavnom su isti problemi koji tako postaju jedni od najvećih neprijatelja ženske ljepote. Zato je vrijeme da te probleme počnete rješavati već sada, kako biste pobijedili neprijatelje svoje ljepote i u potpunosti zablistali. 

      Neprijatelj #1 - Urasle dlačice


      Svaka se žena barem jednom susrela s ovim najcrnjim neprijateljem. Mnoštvo ružnih uraslih dlačica, koje se upale i stvaraju upale i nadraženu kožu. Ako je koža već jako nadražena, najbolje je na mjestu upale stavljati obloge od kamilice deset minuta dnevno. Ako do upale nije došlo, provjereni recept je sljedeći: 

      Nakon depilacije 24 sata na kožu ne stavljajte ništa od preparata, pogotovo ne vruću vodu koja još više vodi ka upali. U tih 24sata nosite udobniju odjeću. Drugi dan kožu namažite s aloe vera gelom, a kada se koža smiri od depilacije, svaku noć nakon tuširanja ciljano mjesto istrljajte ručnikom koji će tako napraviti lagani piling, a jednom tjedno možete nanijeti i piling iz kućne radinosti. Izmiješajte šećer, med i malo maslinovog ulja i time istrljajte kožu. Piling će pomoći da dlačice lakše izbiju na površinu. Nakon toga tijelo namažite losionom i koža će biti savršeno glatka i lijepa. 

      Foto: thinkstock

      Neprijatelj #2 - Žuti zubi


      Nakon nekog vremena zubi postaju žuti zbog konzumiranja raznih namirnica koji trajno ili privremeno oboje zube, kao što su primjerice kava, čaj ili crveno vino. Osim redovne higijene usne šupljine najbolje je jednom tjedno isprobati stari bakin recept: na četkicu stavite malo sode bikarbone i istrljajte zube. Također, namirnice koje zamjenjuju četkicu za zube su jabuka, mrkva, a dobra je i kora limuna. Unutrašnjom stranom kore limuna trljajte zube svakodnevni i time ćete otkloniti mrljce na zubima uzrokovane kavom i sličnim namirnicama. 

      Neprijatelj #3 - Ispucale pete


      Ako vas muče ispucale pete, problem pokušajte rješiti kupkom d ružmarina. Žličicu osušenog ružmarina stavite u vruću vodu u posudi i pustite da odstoji pet minuta. U drugu posudu stavite hladnu vodu, pa naizmjenično stavljajte stopala u jednu i drugu kupku. Počnite s toplom, a završite s hladnom vodom. Nakon kupke namažite pete hidratantnom kremom, obucite pamučne čarape i tako ostavite preko noći. 

      Foto: thinkstock

      Neprijatelj #4 - Grubi laktovi


      Za omekšavanje tvrde kože na laktovima najboje je trljati laktove sokom od naranče pomješano s biljnim uljem (1:1). Isto tako je dobro stavljati tanke kriške grejpfruta. Sastojci će omekšati kožu, međutim, potrebno je svaki dan mazati kremom da biste nahranili kožu. 

      Neprijatelj #5 - Masna koža


      Masna koža može biti stvarno problematična, jer jedan krivi potez može dovesti do trajnih problema za kožu. Pošto je masna koža ujedno i najosjetljivija, potrebno je paziti što stavljate na nju – redovito skidajte šminku, češće se umivajte. 

      Kako biste olakšali probleme sa svojom masnom kožom isprobajte ovu masku iz kućne radinosti: Sok od pola naranče i 8 žlica brašna. Kada dobijete gušću smjesu, masku stavite na lice. Ostavite da djeluje 20 minuta i zatim isperite toplom vodom. 

1 komentar:

  1. Top ten list of the best edge titanium casino sites in 2021
    The Top 10 titanium flash mica best titanium water bottle edge titanium casino sites · Play online slots, blackjack, roulette, titanium jewelry for piercings video titanium white octane blueprint poker, roulette, video poker. · Best Bonus Offers · Bonus for Indian Players titanium pen

    OdgovoriIzbriši