nedjelja, 18. studenoga 2012.

STIL


Što njegova odjeća otkriva o njemu?


Foto: Thinkstock/
Muškarci baš i ne vole komplicirati s odjećom, a njihovi modni izleti najčešće se zaustavljaju na izvlačenju omiljenih traperica i majice iz ormara. No s godinama i muškarci su naučili ploviti morem brojnih modnih stilova, a koliko god govorili da im je svejedno što nose, odjeća puno otkriva u njihovu karakteru

Pletena vestica, majica na kapuljaču, traperice, majica kratkih rukava ukrašena printom, sve tako slično, a opet različito, piše sheknows.com. Premda se uhlavnom ne vole zamarati izborom odjeće te im je najvažnije da se odjeći osjećaju udobno, njihove modne kombinacije puno otkrivaju. Proučite ono što vaš partner ima na sebi, nakratko zavirite u njegov ormar i dešifrirajte ga.

Hipster
Ovaj muškarac svako jutro provodi sate i sate spremajući se. Naime, potrebno mu je dosta vremena kako bi navukao nevjerojatno uske traperice i namjestio naočale s lažnim dioptrijskim staklima. Ako je vaš partner hipster, izgled bi mu mogao biti važniji od ičega drugog, što baš i nije preporučljivo za vas i vašu vezu. Osim toga, važno je pripaziti, jer dečko bi vrlo lako mogao prije biti vjerni sljedbenik, a ne vođa.

Vječni student
Premda je fakultet završio prije nekoliko godina, vaš dečko se još uvijek odijeva, i ponaša, kao mladi student. Ako je neprestano odjeven u polo majice i traperice kada idete na spoj, a dok ste doma u slatke vestice, vrijeme je da odraste. Studentima je često prvo na pameti sport i prijatelji, a za ostalo baš i nema vremena, stoga pripazite da ne završite s vječnim studentom.
Vječno neuredan
Ako je njegov pojam lijepog odijevanja navlačenje majice koja s prednje strane nema mrlju, onda ste u problemima, a on bi moga biti ili jako siromašan, kakav pomaknuti umjetnik, ili jednostavno vrlo neuredan i nemaran. Prije nego li ga potpuno odbacite zbog modnog (ne)izričaja, razmotrite ostale elemente njegova života. Sprječava li ga njegov način odijevanja u pronalasku pristojnog posla? Je li vam zbog njega neugodno u društvu prijatelja ili roditelja? Odgovorite sami sebi na ta pitanje i točno ćete znati što trebate učiniti.

Sređen i uglađen
Sređeni i uglađeni dečki pažljivo se brinu o vlastitom izgledu, no nisu njime opsjednuti. Jako dobro znaju kako se odjenuti za koju prigodu i nije im neugodno čak i zatražiti vaš savjet ako nisu sigurni što odjenuti ili što im bolje stoji. Baš poput njegove odjeće, ovaj muškarac je najvjerojatnije vrlo stabilan i uravnotežen. No pripazite da vaš frajer ne bi bio previše sređen i uglađen te opsjednut brendiranom odjećom što je karakteristika umišljenih i površnih muškaraca.

Štreber
Ako uopće nema osjećaja za modu i stil te redom izabire odjeću kojoj je odavno istekao rok trajanja, on je vrlo vjerojatno vrlo pametan frajer, no možda s ne baš izraženim socijalnim vještinama. Pomozite mu u procesu makeovera te malo utječite na njegov osjećaj za stil. Pokušajte mu kupiti nekoliko odjevnih predmeta koji se vama sviđaju kako bi lakše stekao dojam što bi mu moglo dobro stajati. No sve u svemu, ako je prema vama dobar i pažljiv, njegov modni stil uopće nije bitan, pa što ako je štreber?

Strogi poslovnjak
 
Ovoga muškarca rijetko ćete vidjeti u bilo čemu drugome osim odijela. Ako njegov posao ima dress code i zahtijeva nošenje odjela, nemojte prigovarati, jer takav, poslovni izgled, najvjerojatnije dobro utječe na njegovu karijeru. Međutim, strogi poslovnjak vrlo lako može biti pomalo ukočen i pretenciozan. Ako je izgledom pravi poslovni čovjek, pobrinite se da se malo opusti i za promjenu, zabavi. Povedite ga u šoping, pomozite mu da se opskrbi casual odjećom i nagovorite ga da je nosi, barem vikendom.

Thinkstock

Nema komentara:

Objavi komentar